Mgr Anna Pawlik jest dietetykiem. Ukończyła Górnośląską Wyższą Szkołę Pedagogiczną im. kard. Augusta Hlonda w Mysłowicach, gdzie uzyskała licencjat ze Zdrowia Publicznego w specjalności Dietetyka oraz Śląski Uniwersytet Medyczny w Bytomiu, gdzie uzyskała tytuł magistra Dietetyki. Od 2012 roku zdobywa doświadczenie zawodowe prowadząc Doradztwo Żywieniowe. Podjęła także współpracę z cateringami dietetycznymi ze Śląska i Małopolski, z Eurokliniką i Beskidzkim Centrum Onkologii – Szpitalu Miejskim im. Jana Pawła II w Bielsku-Białej jako dietetyk kliniczny oraz z TEB Edukacja jako wykładowca przedmiotów związanych z żywieniem osób zdrowych, chorych oraz sportowców. Dodatkowo prowadzi warsztaty i szkolenia dla personelu medycznego i pacjentów oraz pisze artykuły i felietony na temat dietoprofilaktyki. Współpracuje również z Beskidzkim Stowarzyszeniem Osób ze Stomią działającym przy BCO-SM w Bielsku-Białej oraz jest członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Zajmuje się opracowywaniem indywidualnych planów i zaleceń żywieniowych, zgodnych z aktualnymi normami i zasadami prawidłowego żywienia dla osób z nadwagą i otyłością, niedowagą oraz prawidłową masą ciała, dla osób aktywnych fizycznie, z niedoborami składników odżywczych, dla dzieci, młodzieży, seniorów, kobiet w ciąży i matek karmiących. Pomaga pacjentom cierpiącym m. in. na alergie, nietolerancje pokarmowe, choroby jelit, trzustki, wątroby, nerek, metaboliczne, układu krążenia, układu kostno – stawowego.